Nyári aktualitások a Metál-Sheet-től

Könnyűszerkezetes, szigetelt oldalfal és tetőre van szüksége?

A könnyűszerkezetes építkezés legnagyobb előnye, hogy gyorsan és egysezrűen lehet kisebb vagy nagyobb légterű építményeket építeni. Ezeknek az épületeknek a funkciója leginkább műhely, garázs, melléképület, raktár, irodaépület vagy csarnok.

Egyre gyakrabban találkozunk acélvázra szerelt szendvicspanel tetővel és fallal, mivel a tetszőleges hosszra gyártott elemekkel a kivitelezés gyors. A szendvicspanel előnye, hogy a szigetelés, a külső és a belső burkolat egy elemként szerelhető, így a külön szigetelt rétegrend kialakítása nem szükséges. A szakhatóságok által kért tűzterjedési határérték, tűzállóság, hőszigetelési képesség, hangszigetelő képesség egy termék teljesítményigazolásával igozolható.

szendvicspanel tető és fal

Szendvicspanel típusok és azok előnyei, hátrányai:

A szendvicspanelek elsősorban abban különböznek, hogy az épület mely részére szerelik, illetve, hogy mi a szigetelő mag anyaga. Ennek megfelelően a következő táblázat foglalja össze a szendvicspanel típusokat:

Felhasználás típusa
Tető
Oldalfal látszó rögzítéssel
Oldafal rejtett rögzítéssel
Szigetelő mag típusa
EPS – expandált polisztirol
MW – ásványgyapot
PUR – poliuretán
PIR – poliisocianurát

A négy szigetelő mag mindegyikének más az előnye és más feltételekkel alkalmazható a beépítés során. A szendvicspanel kiválasztása előtt mindenképpen érdemes egyeztetni a kivitelezést végző, vagy azt engedélyező szakemberrel, hogy az adott építményre milyen szabályok vonatkoznak.

szigetelő mag előny hátrány
EPS – expandált polisztirol
- könnyű súly
- alacsonyabb ár
- gyenge tűzterjedési határérték
- gyengébb mechanikai
jellemzők
MW – ásványgyapot
- erős tűzterjedési határérték
- jó tűzállóság
- nehéz súly
- gyengébb mechanikai jellemzők
- magas ár
PUR – poliuretán
- erős mechanikai jellemzők
- erős hőszigetelő képesség
- alacsony tűzterjedési határérték
PIR – poliisocianurát
- erős mechanikai jellemzők
- erős hőszigetelő képesség
- közepes ár

Mind a négy típus gyártása egy helyen

Keresse fel Magyarországon a Metál-Sheet Kft-t és érdeklődjön mind a négy típus árai iránt, adja le bármelyik típusra méret igényét és vegye át a legyártott terméket a lehető legrövidebb idő alatt. Látogasson el a weboldalra, kérjen árajánlatot az értékesítő munkatársaktól.

Metál-Sheet Kft.

Komment lehetőség lezárva.