Tiszasziget – Aktív turizmus

 

Tiszasziget, az elmúlt évek során turisztikai és rekreációs lehetőségek terén sokat fejlődött. A település határában húzódó Tisza, a település környezetében elhelyezkedő tavak, a kiépített horgásztó, a természetben található határőrmúzeum, mélypont emlékhely, a szabadidő park, a Szőregtől kiépített védett kerékpárút, mind-mind kitűnő alapot–kiindulópontot képeznek az aktív turizmus, rekreáció, az egészséges életmód és a hasznos szabadidő eltöltés – sportolás lehetőségeinek területén.

Községi Szabadidőpark különböző rekreációs és szabadidős rendezvényeknek, programoknak ad helyett. Lovas pihenővel-karámmal, táborozási-sátorozási lehetőségekkel, nagy zöld felületeivel, vizes blokkal, bográcsozóval, terasszal, valamint kerékpár, robogó, quad, kajak, airsof és bogrács kölcsönzővel kibővített szabadidőpark számos lehetőséggel bír a turizmus, rekreáció, az egészséges életmód és a hasznos szabadidő eltöltés – sportolás lehetőségeinek területén.

A Községi Szabadidőpark ad helyet az évente megrendezett fogathajtó versenyeknek, hagyományőrző íjászversenyeknek, sport rendezvényeknek és különböző sátortáboroknak, cserkész rendezvényeknek, egyéb alkotó táboroknak. Célállomása vagy pihenőhelye a Tiszaszigetre érkező vagy a településen áthaladó csoportos gyalogos, kerékpár és lovas túráknak, valamint szegedi kiindulóponttal szervezett teljesítménytúráknak.

A Községi Szabadidőparktól alig pár száz méterre, a határátkelőhely felé vezető főút közvetlen szomszédságában, található a szabadtéri Délvidéki Határőr Múzeum, mely bemutató jellegén túl kitűnő alkalmat nyújt a csoportos táborozás, air-soft, cserkész próbák lebonyolításához. Meglátogatva a múzeumot pillanatképeket–érzéseket eleveníthetünk fel az elmúlt „hidegkorszak” határőrizeti tevékenység mindennapjaiból, a lövészárkok, őrtornyok, védősáncok világából.

A Tiszaszigetre látogatók semmiképpen se hagyják ki a Mélypont Emlékhely meglátogatását. 75,8 méterrel itt található hazánk legmélyebb pontja. Itt nádfedeles pihenő, szekér, gémeskút, fából készült padok és asztalgarnitúrák, kerékpártároló, valamint tisztálokádási létesítmény várja a turistákat. Közkedvelt kerékpár kiránduló helye a helyi lakosoknak, szegedről és az ország távolabbi helyéről érkező csoportoknak, nagycsaládosoknak, kerékpározó fiataloknak.

Tiszasziget település környezetében a 1,5-2,5 km-re lévő Tisza mellett, több tó is található, mindenképpen kiemelt figyelmet érdemel a Puszta horgásztó és környezete.

A nemrégiben önkormányzati közreműködéssel rehabilitált környezet, a horgászaton kívül, a tó melletti pihenőházzal, vizes blokkal, terasszal, kiülőkkel, fa asztalokkal és padokkal, bográcsozó hellyel, kis szigettel, halászmúzeummal és „hal pantheon”-nal, fél-pusztai környezetben (településtől és védett kerékpársávtól egyaránt mintegy 1-1,5 km-re) kitűnő hely egyéni és csoportos kirándulások, csoportos horgászat, kerékpártúra pihenő-megálló, családi kirándulások, piknikek számára.

A település környezetében fellelhető turisztikai-rekreációs lehetőségeket kombinálva változatos program alakítható ki akár egyéni, akár családi akár csoportos programok megtervezésének tekintetében. Szegedtől mindössze
13 kilométerre.

Bővebb információ:

www.tiszasziget.hu

 

Komment lehetőség lezárva.