Cserepeslemez a Metál-Sheet-től – gyors, könnyű és gazdaságos megoldás a tetőfedésben

Június-Július az építkezések időszaka

Az évben a nyári hónapok jelentik az építkezések szempontjából a legjobban kihasználható időszakot, mivel a száraz idő szinte garantált és a hosszú világos napok több munkával tölthető időt jelentenek. Ilyenkor nemcsak a tervszerű építkezések haladnak könnyebben, hanem a családi gazdaságok is nagyobb kedvvel kezdenek bele kisebb-nagyobb építkezésekbe, felújításokba.

Könnyűszerkezetes építkezések

A leggyakoribb építkezési forma a könnyűszerkezetes építkezés, mert gyorsan, kevés alapanyaggal lehet akár szigetelt építményeket egyszerűen összeállítani. A sok esetben acél váz és tartószerkezetre felszerelt szigetelt, vagy szigeteletlen térelhatároló oldalburkolatok és tetőhéjazatok jelentik a leggyorsabb és legkönnyebb építményeket, amelyek használhatók melléképületként, műhelyként, garázsként. A nagy légterű, hosszú fesztávú, magas belmagaságú csarnoképületek építési megoldása is a rácsostartóra szerelt szelemenek és az arra kerülő héjazat, amit utólagosan lehet szigetelni is.

vázszerkezet

Metál-Sheet Kft. által gyártott könnyűszerkezetes építőelemek

A magyar tulajdonú gyártó cég debreceni székhellyel a könnyűszerkezetes építkezések kivitelezéséhez számos acélterméket gyárt a másodlagos teherhordó szelemenektől a szigetelt térelhatároló szendvicspanelekig.
Trapézlemez
A tetőre és az oldalfalra egyaránt alkalmazható trapézlemezek horganyzott és színes acélból készülnek. Az acél garantálja a jég elleni védelmet és a hosszú élettartamot, a horganyzás megvédi az acélt a korróziótól, az UV álló poliészter bevonat pedig hosszú élettartamú színtartósságot garantál. A különböző bordamagasság az alkalmazandó alátámasztási közöket határozza meg. (30-150mm alátámasztási közök).

trapézlemez

Cserepeslemez
A cserepeslemezek a trapézlemez alapanyagából készülnek, így a jéggel szembeni ellenállóság és a hosszú élettartam ugyanúgy vonatkozik rá, de a formája a cseréppel fedett tető látszatát kelti, így leggyakrabban családi házakra alkalmazzák. Az alátámasztási köz mindig adott: 350mm.

cserepeslemez

C és Z profilok
A horganyzott szerkezeti acélból, görgősoron gyártott C és Z profilokat a főtartókra kerülő könnyűgerendázatként, szelemenként és távtartóként alkalmazzák.Számos keresztmetszettel és anyagvastagsággal készülnek.

Szendvicspanelek
A vázszerkezetre közvetlenül rögzíthető szendvicspanel egy kompozit termék, amely két lemezből és szigetelő magból áll. A lemez burkolat az élettartamot és mechanikai szilárdságot adja, a hőszigetelő képességet pedig a lemezk közé zárt szigetelő anyag. A különböző szigetelő mag más-más hővezetési, szilárdsági és tűzállósági tulajdonsággal bír, így a helyes szigetelő anyag megválasztása elsődleges szempont a szendvicspanel választásakor.
Szigetelő mag választék
- EPS (Expandált polisztirol)
- MW (Ásványgyapot)
- PIR (Polyisocyanurate)
- PUR (Polyurethane)

szendvicspanel

Megrendelés és gyártás

Amennyiben a könnyűszerkezetes építőanyagok közül bármelyikre is szüksége van most, vagy a jövőben keresse fel a gyártót, és az értékesítő munkatársak örömmel segítenek a megfelelő termék kiválasztásában és megrendelésében.

magyar gyártás
Metál-Sheet Kft. |
www.metal-sheet.hu | harangi@metal-sheet.hu
+36 30 958 4214 | +36 30 714 3985 | +36 30 636 3797 | +36 30 421 1551

Komment lehetőség lezárva.