A hazai elitbe vágyik a Szedeák Tigrisek csapata

Heti három edzéssel folytatja a felkészülést a szezon feladataira a Szedeák Tigrisek csapata. Az együttes az NB I A csoportban menetelő Naturtex-SZTE-Szedeák egyik utánpótlás gárdája. Mégpedig a 2000-ben született gyermekekből álló alakulat. A mag 13 ifjú kosárlabdázóból áll, akikhez két 2001-ben és egy 2002-ben született játékos csatlakozik.

A Szedeák Tigrisek egyik megmérettetési területe a tíz csapat részvételével zajló gyermek bajnokság. Az együtteseket két hármas-, és egy négyes csoportba sorolták. A Tisza-parti alakulat a Hódmezővásárhely valamint a Szentes ellen vívja meccseit. Minden hónapban egy fordulót rendeznek, mégpedig Szegeden, a Weöres Sándor Általános Iskolában.

A Tigrisek most egy igazi nagy harcra, a pécsi REGIONÁLIS DZSÁMBORI-ra élesítik karmaikat. Oda ugyanis a szegedi terület legjobb két fiú csapata – várhatóan a Szedeák Tigrisek és a Szögedi Harcsák, vagy a Hódmezővásárhely együttese – jut. Az április 28-án rendezendő vetélkedés tétje nem kisebb, mint az országos döntőbe jutás.

És ez még nem minden! A két sorozat mellett Vezsenyiné Gabi néni együttese benevezett a regionális serdülő bajnokságba is. A meccseken a ’99-ben született gyerekek és a serdülő B tagjai lépnek pályára. A találkozókat három helyszínen, többek között: Szegeden, Szolnokon és Kecskeméten rendezik. Ez utóbbi két együttes kiemelkedik a mezőnyből, így ezektől sokat tanulhat a szárnyát bontogató szegedi legénység.

És akik az előbbi menetelésekben kevesebb játéklehetőséget kaptak, bizonyíthatnak a Diákolimpia meccsein. Itt versenyen kívül indulnak a Szedeák Tigrisek, akiknek céljuk a játékrutin megszerzése.

Április 5-én korosztályos tornának ad otthont Szeged. A Weöres Sándor Általános Iskolában látjuk ugyanis vendégül az országos bajnokság ezüstérmesét, a Baja együttesét, valamint a harmadik helyen végző Fürge Vasas csapatát. A házigazda szedeákosok célja, hogy felmérjék hazánk különböző területi bajnokságaiban játszó csapatok felkészültségét, erejét.

 

Vezsenyi Zoltánné, a Szedeák Tigrisek edzője lapunknak így értékelte játékosai munkáját:

Nagyon lelkes, igyekvő, ügyes kis gárdával dolgozom együtt. Mindenki lelkiismeretesen végzi az edzéseket és odateszi magát a meccseken. Nagyon fegyelmezettek, átérzik a feladat súlyát és próbálják megvalósítani az utasításaimat. Néha még a túlzott akarás, vagy éppen a nem várt vereség miatt eltörik a mécses, de ez ebben a korban természetes.

Komment lehetőség lezárva.